Hoe creëer je een goede thuiswerkplek? | Burotronic

Thuiswerkplek

Mail ons een foto van je werkplek, en ontvang advies op maat van onze ergonomische specialist

Een thuiswerkplek inrichten

Hoe creëer je een goede thuiswerkplek? Lees ons stappenplan om een thuiswerkplek ergonomisch en verantwoord in te richten.

We hebben allemaal ervaren dat we plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen werken. Al bijna 50 jaar geeft Burotronic advies over een goede (ergonomische)werkplek. Maar werkt u thuis ook aan een goede werkplek?

Stap 1: ergonomische bureaustoel

Een goed instelbare bureaustoel is onmisbaar in een thuiswerkplek waar meerdere uren achter elkaar gewerkt wordt. Een stoel die goed instelbaar is zorgt voor een perfecte zithouding. Het is belangrijk dat rugleuning en zitting uw lichaamsbewegingen kunnen volgen.

Wij hebben ervaren ergonomische adviseurs in dienst die u kunnen begeleiden in het kiezen van de juiste bureaustoel voor uw lichaamsbouw. Ook een bureaustoel op proef behoort tot de mogelijkheden. Een goede bureaustoel kenmerkt zich door uitgebreide instelmogelijkheden zoals: de armleuning, rugleuning, zitting en de hoogte van de stoel.

Stap 2: ergonomische hulpmiddelen

Ergonomische hulpmiddelen zorgen ervoor dat u de juiste houding kunt aannemen. Voorbeelden hiervan zijn een laptopstandaard, een los toetsenbord en muis. Maar bijvoorbeeld ook een voetensteun en goede verlichting.

Zorg ervoor dat, overal waar u langer dan twee uur werkt, u een zo goed mogelijke werkplek creëert. Bij een laptop zijn een extra toetsenbord, een muis en eventueel een scherm nodig. Zo kunt u uw toetsenbord en beeldscherm los van elkaar opstellen. Als u dit thuis niet heeft, vraag uw werkgever dan of u deze van kantoor in bruikleen mag hebben. Voor de thuiswerkplek (≥ 2 uur per dag) gelden dezelfde verplichtingen die gelden voor een beeldschermwerkplek op kantoor.

Stap 3: in hoogte verstelbare bureautafel

Is uw werkblad op de juiste hoogte? Kies dan voor een hoogte verstelbaar bureau. Dit kan een “standaard” uitvoering zijn maar ook een model dat mooi past in een modern of huiselijk interieur. 

Er zijn zelfs opzetunits waarmee een keukentafel kan worden veranderd in een zit sta tafel. Er is keuze uit drie types namelijk: Standaard bureautafels, verstelbare bureautafels die mooi passen in een huiskamer, werkbladverhogers die tafel met vaste hoogte kunnen veranderen in een zit- stawerkplek.

Wilt u meer informatie over thuiswerkplekken?

Mail met onze specialisten