Lees het hele verhaal over ons mooie familiebedrijf - Burotronic

Over ons

De basis voor Burotronic is gelegd in 1970. Pim Engels uit Voerendaal en Hans Kiel uit Roermond startten onafhankelijk van elkaar een kantoorvakhandel. Beiden begonnen met een klein assortiment, eerst vanuit de garage op het thuisadres, later vanuit een kleine winkel.

 

Al snel groeiden beide organisaties. H. Kiel kantoorsystemen had de focus op voornamelijk kantoorartikelen, meubelen- en machines. Burotronic Office Systems had een sterke focus op kantoorinrichtingen, machines en automatisering. Al snel werd het assortiment uitgebreid en waren de panden te klein en inefficient. Burotronic Office Systems liet een mooi pand in Heerlen bouwen. Dit is het pand waar Burotronic nog steeds gevestigd is. De groei van H. Kiel BV heeft geresulteerd in de overname van SOKLA BV in Heerlen.

 

In 1995 volgde de overname die Hans Kiel deed en werd eigenaar van Burotronic Office Systems. Het pand was ruim genoeg om ook de activiteiten vanuit Roermond hier te integreren. In 1997 is de winkel / het kantoor verhuisd naar Heerlen. Burotronic & Kiel BV was de fusie van beide bedrijven en had met het samengaan van beide organisaties een zeer compleet assortiment en werknemers met jarenlange kennis en ervaring. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een totaalaanbieder van kantoorinrichting en apparatuur tot alle benodigde kantoorartikelen. Anno 2018 is Burotronic 48 jaar jong en nog steeds springlevend. De focus ligt nu volledig op het inrichten van duurzame en vooral voor mens en bedrijf gezonde werkomgevingen.