Een vergaderruimte inrichten

Wat is er nou belangrijk bij het inrichten van een vergaderruimte? Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk om eerst het doel te bepalen. Wat voor soort vergadering of meeting is het? Is het een formeel of een informeel overleg? Hoeveel mensen gaan er gebruik maken van een vergadertafel? Moet het een flexibele vergaderruimte worden? Worden er ook presentaties gegeven? Hoe belangrijk zijn ergonomische vergaderstoelen? Al met al, veel belangrijke zaken bij de inrichting van een vergaderruimte en het kiezen van de ruimte die bij de meeting past.

 

Kies altijd voor comfortabele vergaderstoelen. Op een leren vergaderstoel zit je bijvoorbeeld zeer comfortabel. Als een stoel niet comfortabel genoeg is dan neemt de concentratie onder deelnemers snel af. Let er ook op dat je voldoende vergaderstoelen plaatst zodat het niet te krap aanvoelt. Weet je trouwens waarom een ronde vergadertafel beter is om aan te vergaderen? Mensen aan ronde tafels lokken minder discussies uit en krijgen sneller het gevoel dat ze bij de groep horen, zo blijkt uit onderzoek van de University of Alberta en de University of British Columbia.

null

Vergaderstoelen

Let erop dat je genoeg ruimte tussen de vergaderstoelen overhoud zodat je voldoende bewegingsruimte hebt en het niet krap aanvoelt.

Vergadertafel-Twinform

Vergadertafels

Voor een vergadertafel van 12 personen heb je minimaal 9.60 meter nodig om je vergadermeubilair kwijt te kunnen.

Buitengewoon efficiënt vergaderen

Burotronic heeft door de jaren heen al heel wat vergaderruimten ingericht. Door onze kennis, jarenlange ervaring en groot netwerk van partners, zijn we in staat om gedegen advies uit te brengen en je vergaderruimte van a tot z in te richten.

Plafondhoogte
Uit een onderzoek van de Universiteit van Minnesota blijkt dat de plafondhoogte een grote invloed heeft op de manier waarop mensen vergaderen. Een hoog plafond stimuleert abstract en out-of-the-box denken. Wie in een hoge ruimte vergadert, voelt zich minder geremd en komt daardoor op creatieve ideeën.

 

Zorg voor groen 
Planten in een vergaderruimte hebben een grote psychologische waarde. Wie omringd wordt door groen, voelt zich ontspannen en kan zich daardoor beter concentreren. Zorg daarom bij het inrichten van een vergaderruimte voor bloemen en planten. Burotronic levert diverse aanvullende diensten waaronder beplanting voor vergaderruimten. Uit onderzoek blijkt dat vergaderen in een groene omgeving je hersenen positief beïnvloedt. Je gaat creatiever denken en stapt makkelijker uit je comfortzone.

 

Akoestiek
Neem voor de ideale vergaderruimte contact op met Burotronic. Wij ondersteunen je bij de inrichting en de aanschaf van goede vergaderfaciliteiten. Ook voor akoestische oplossingen kun je bij ons terecht. Er is niets zo vervelend als het galmt in de ruimte of dat je elkaar niet goed kunt verstaan. Ook goede verlichting is belangrijk zodat je elkaar bij een videoconference duidelijk kunt zien.

Waarom Burotronic?

Familiebedrijf
Meer dan 50 jaar ervaring
Deskundig advies
Veel kennis onder één dak
Groot netwerk

Referenties van Burotronic

Burotronic heeft voor diverse opdrachtgevers de vergaderruimten mogen inrichten. Daarbij is gebruik gemaakt van de merkcollecties van o.a. Wiesner Hager, Artifort, Girsberger, Swan, Twinform en Kinnarps. Klik hier voor een overzicht van enkele van onze referenties

null

Vergaderruimte WP Haton

null

Vergaderruimte Chempoint

null

Vergaderruimte HEEMwonen

null

Vergaderruimte Open Universiteit

Merkcollecties van Burotronic

Onze merkcollecties omvatten samen met onze eigen Huislijn Collectie een zéér breed scala aan stijlen. Iedere collectie staat voor eigen oplossingen, vormgeving en kwaliteit. Onze leveranciers onderscheiden zich door het gebruik van hoogwaardige materialen en hightech productieprocessen. Daarbij wordt rekening gehouden met mens en milieu.

Twinform-kantoormeubilair
Wiesner-Hager-kantoormeubelen
Artifort-design-kantoormeubelen
DeBerenn-kantoorintrichting
Girsberger-kantoormeubilair
Huislijn-kantoormeubelen