Akoestische oplossingen voorkomen geluidsoverlast - Burotronic

Akoestiek op kantoor

 

Akoestische maatregelen zijn cruciaal bij de inrichting van een kantoor. Geluidsoverlast is één van de belangrijkste oorzaken van concentratieverlies. Uit een recent onderzoek van Oxford Economics over “de werkplek van de toekomst” blijkt dat medewerkers de mogelijkheid om geconcentreerd te kunnen werken een topprioriteit vinden. Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze akoestisch specialisten voor advies op maat.

zit sta werkplek met akoestische scheidingswand
akoestische werkplek

Begin met goed akoestisch onderzoek

 

Veel bedrijven voeren een simpele nagalmmeting uit. Bij Burotronic gaan we nog een stapje verder. Een geluidsrapport bestaat bij ons uit een professionele nagalmmeting, een STIPA meting en een geluidsoverdrachtmeting. Een gecombineerde uitvoering van deze drie metingen is de enige manier om galm, spraakverstaanbaarheid en geluidsverval in een ruimte perfect te optimaliseren. Wil jij ook zo’n professioneel geluidsrapport ontvangen, maak dan hier een afspraak

stilte werkplek

Akoestische panelen corrigeren de nagalm

 

Akoestische panelen op kantoor corrigeren de nagalm en absorberen het geluid dat opstijgt. Dat vermindert de geluidsoverlast een heeft een positief effect op het werkplezier en de vitaliteit van medewerkers. Een werkplek met akoestische wandpanelen, plafondplaten of akoestische scheidingswanden reduceren geluidsoverlast dermate dat medewerkers productiever zijn.

duo werkplek
ergonomische werkplekken met akoestische scheidingswanden

Een akoestisch plafond

 

Voor goede akoestiek is het belangrijk om te bepalen hoe een ruimte wordt gebruikt. Vervolgens ga je bekijken waar de behoefte naar een akoestische oplossing het grootst is. Dat kan bijvoorbeeld door middel van verlichting. Gestoffeerde lampen of akoestische plafondplaten in een hip kleurtje zien er niet alleen mooi uit, maar hebben ook een geluidsabsorberende functie. Een meerwaarde dus, voor iedere ruimte of kantooromgeving.